Cursus catzeilen op Ameland

HOLLUM – Cat Club Ameland organiseert aan het begin van het seizoen 2015 een catamaran zeilcursus voor beginners.

Catamaran zeilen doe je niet zomaar. Het vraagt inzicht en training, kennis van theorie en de praktijk. De cursus zal een aantal ochtenden in beslag nemen. De lessen gaan over de eigenschappen van de catamaran, de techniek, de boottypes die er bestaan en de zeiltypes waarmee je kunt zeilen. De lessen gaan verder over wind en water en over de do’s and dont’s.

Het vaarreglement komt aan de orde, navigatie, betonning en positiebepaling. Er wordt aandacht besteed aan veiligheid en de cursisten leren signalen van onderkoeling en oververhitting te herkennen. In de cursus zijn twee dagdelen praktijk inbegrepen. Dan wordt er geoefend met het optuigen van de boot, behandeling en trimmen van de zeilen en onderhoud aan de catamaran. “Je kunt het nooit in een paar ochtenden leren,” zegt Klaas Nobel van de Cat Club, maar de cursus kan wel een stevige basis leggen voor jaren zeilplezier.

Aanmelden voor de cursus kan via de

website van CCA.

Cat Club Ameland zeilwedstrijden 2015

Elk jaar organiseert de Cat Club een aantal wedstrijden. Klaas: ‘Die zijn belangrijk om je techniek te verbeteren door je prestaties te vergelijken met die van anderen onder dezelfde omstandigheden.’ De catamarans zijn er in vele soorten en maten en daarom wordt er gerekend met handicaps.

12 juli Vulcano Open

19 juli Vooruitgang II Trofee

2 augustus Kienstra Regatta – Rondje Ameland

16 augustus Reserve datum

23 augustus Griffel beker

 lees meer over Catamaranzeilen en "Kissing the Waves" in Ameland inZicht Magazine nummer 9

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *