Tip
Een tip of adverteren? Neem dan contact op met info@persbureau-ameland.nl.
Van 18 oktober tot en met 2 november staat het Waddengebied opnieuw in het teken van de Culinaire Wadden Weken. Tijdens deze jaarlijkse campagne werken horecaondernemers uit de regio samen om bewoners en bezoekers kennis te laten maken met gerechten waarin lokale en seizoensgebonden ingrediënten de hoofdrol spelen.
Deelnemende restaurants serveren in deze periode minimaal één gerecht of menu waarin producten uit het gebied centraal staan, zoals vis uit de Waddenzee, zilte groenten of (biologisch) vlees van boeren uit de regio. Het doel is om de zichtbaarheid van duurzaam en lokaal eten te vergroten en de culinaire rijkdom van het Werelderfgoedgebied onder de aandacht te brengen.
Horecaondernemers profiteren van gratis deelname en ontvangen extra zichtbaarheid via Visit Wadden, onder meer op de website, sociale media en in de pers. Dit jaar is er bovendien een speciale actie: ondernemers die zich vóór 14 september aanmelden, maken kans op een professionele bedrijfsvideo, opgenomen op locatie en vrij te gebruiken voor de eigen communicatie.
De Culinaire Wadden Weken zijn onderdeel van het Programma Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving, een samenwerking met Stichting Waddengroep en NHL Stenden Hogeschool.
Meer informatie en aanmelden kan via Visit Wadden
