Concert Zestien Wad

HOLLUM – Kamerkoor Zestien Wad onder leiding van dirigent Wim van Herk geeft op 23 en 24 oktober 2021 op Ameland en in Jorwert een concert met koormuziek van componisten uit de Laat-Romantiek. Het koor doet hiermee voor het eerst dit Waddeneiland aan. Het programma bevat een keur aan koormuziek uit de 19e en begin 20e eeuw van componisten Brahms, Dvorak, Reger, Wolf, Diepenbrock, Röntgen en Sjostakovitsj.

Zestien Wad is opgericht in 2001 op Vlieland. Het koor bestaat uit ervaren amateurzangers uit heel Nederland. Jaarlijks voert het koor één of twee programma’s uit, niet meer op Vlieland maar inmiddels overal in Nederland, met nog steeds een voorkeur voor de Waddenregio. Zo zong het koor in 2019 op Schiermonnikoog en in Noord-Groningen. Met regelmaat verzorgt het koor speciale en sfeervolle kerstconcerten, in onder meer Haarlem en de Hoekse Waard.

Aanleiding voor de naam van het koor was het eerste programma dat door zestien zangers werd uitgevoerd op het Waddeneiland Vlieland. Sindsdien werd het gekozen programma leidraad voor de bezetting, maar bleef de naam gelijk. Zo voerde het koor de Johannes Passion en de Hohe Messe uit op Vlieland met 28 zangers en instrumentalisten.

Zestien Wad heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Naast het klassieke a capella repertoire uit de 19e en 20e eeuw, waagde het koor zich meermalen en met succes aan lichte muziek zoals jazz standards en arrangementen van popnummers. Hierbij werd het koor begeleid door een jazz trio. In 2015 maakte het koor een concertreis naar Marokko.

Zestien Wad – Letzte Bitte

Zaterdag 23 oktober 2021

  • Hervormde Kerk
  • Oosterlaan 2 9161AC Hollum (Ameland)
  • Aanvang: 20.00 uur, toegang: € 15

Zondag 24 oktober 2021

  • Redbadtsjerke
  • Sluitermanwei 4 9023 AB Jorwert
  • Aanvang: 15.30 uur
  • Toegang: € 15; studenten/scholieren: € 5

Kaartverkoop: aan de zaal (pinnen mogelijk).

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *