Concert meisjeskoor Artemis op Ameland

NES – Op donderdag 2 augustus zingt het meisjeskoor Artemis uit Maaseik (België) in de St. Clemens kerk in Nes. Het concert duurt ongeveer een uur en de entree is gratis.

Meisjeskoor Artemis is in 2007 opgericht en bestaat uit om en nabij 30 meisjes van 11 tot 17 jaar. Ze verblijven de week voorafgaand aan het concert in groepsaccommodatie Blierherne op Ameland.

Het koor heeft in het verleden met succes deelgenomen aan diverse internationale festivals, waaronder in Estland en Tsjechië. Het repertoire is klassiek getint, maar er wordt ook lichtere muziek gezongen. Het concert op Ameland is ‘zomers en ontspannen’.  

Artemis staat onder leiding van Guido Beckers. Hij studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en volgde internationale cursussen bij o.a. Wilhelm Keller en Godela Orff aan het Mozarteum te Salzburg. Hij was 39 jaar leraar aan de Stedelijke Academie voor Muziek van Maaseik waar hij ook het Kinderkoor en het Jeugdkoor Cantitare leidde. 

Meer informatie over het koor: www.artemis-maaseik.be

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *