Compliment van de burgemeester

BALLUM – De raadsleden van Ameland kregen tijdens de commissievergadering van 11 december jl. een compliment van burgemeester Albert de Hoop voor hun enorme inzet tijdens de Eilander Raad bespreking en de overleggen op 30 november en 1 december op Schiermonnikoog. De besprekingen op het buureiland stonden in het teken van eilander samenwerking.
De eilander raadsleden gaan verder samenwerken. Hoe de organisatie van die samenwerking er in de naaste toekomst uit komt te zien mag een onafhankelijk onderzoeksbureau uitzoeken. In maart 2007 moet het onderzoek afgerond zijn.
Voorafgaand aan de Eilander Raad vergadering had Texel laten weten een verregaande samenwerking te willen met een centrale rol voor Texel. Dit Noord-Hollandse eiland wil het centrale kantoor binnen haar eilandgrenzen halen. Burgemeester Albert de Hoop van Ameland ziet meer in een samenwerking tussen de Waddeneilanden en de walgemeente die het dichtste bij ligt.
De ondernemingsraad van de gemeente Ameland ziet liever een samenwerking tussen de vier Friese eilanden. De OR is fel tegen een centraal kantoor op Texel. Ze vreest voor de werkgelegenheid op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog als Texel een centrale positie krijgt.
Samenwerking tussen de eilanden is nodig willen de eilanden hun bestuurlijke zelfstandigheid behouden. De samenwerking begint op ICT gebied. Daarna volgen P&O, Middelen en Communicatie. Alle gemeenten behouden beleidsinhoudelijke ambtenaren en medewerkers gemeentewerken.
Elke twee maanden brengt de Eilander Raad verslag uit over de voortgang van het samenwerkingsproces. Dit gebeurt via video conferentie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *