Code oranje op de Waddeneilanden wegens storm Ciarán

Het KNMI heeft donderdag vanaf 11.00 uur code oranje afgekondigd voor het kustgebied van Nederland vanwege de naderende herfststorm Ciarán. Er worden zeer zware windstoten verwacht in de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland, en het Waddengebied. Voor de rest van Nederland geldt code geel, met uitzondering van de provincies Groningen, Drenthe, en Overijssel, waar geen weeralarm is afgegeven.

In Zeeland worden vanaf het einde van de ochtend zeer zware windstoten verwacht, met snelheden van 100 tot 110 kilometer per uur, afkomstig uit het zuiden. Deze windstoten zullen zich noordwaarts uitbreiden naar Zuid- en Noord-Holland en het westelijke deel van het Waddengebied. De wind zal vanavond geleidelijk afnemen, maar code geel blijft van kracht vanwege windstoten met snelheden tussen 80 en 100 kilometer per uur. Volgens het KNMI kan er schade en gevaar ontstaan door omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

Veerdiensten vervallen

Vanwege de storm Ciarán zijn enkele veerdiensten tussen Harlingen en de eilanden Terschelling en Vlieland geannuleerd. Rederij Doeksen heeft deze annuleringen en vertragingen aangekondigd via hun website. Sommige afvaarten zijn vervroegd, terwijl andere later zullen plaatsvinden.

De beschikbaarheid van veerdiensten naar andere Waddeneilanden, zoals Ameland en Schiermonnikoog (Rederij Wagenborg), en Texel (Rederij TESO), is op dit moment nog onduidelijk. Bezoekers wordt geadviseerd de websites van de rederijen in de gaten te houden voor de meest recente informatie.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 821

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *