Cirkelende Beweging

HOLLUM – In aanloop naar de twaalfde Kunstmaand op Ameland bouwt Henk Rusman op het duintje voor Hotel Amelander Kaap in Hollum aan zijn beeld. Het was een hele klus om het beeld van roestvaststalen buizen omhoog te krijgen maar het beeld staat. Rusman draait de laatste bouten vast in het voetstuk en schroeft van enkele houten planken een kist om de constructie van de voet te camoufleren. Het werk heet “Cirkelende Beweging” en is voortgekomen uit een onderzoek naar roterende bewegingen zoals die waargenomen worden in groeiprocessen. De cirkelende beweging is vormgegeven in buizen waarbij het verstrengeld lijnenspel een rotatie laat zien van beweging en dynamiek. Woensdag 22 oktober werden er op meer plaatsen op het eiland beelden neergezet. De Herfstvakantiegangers krijgen alvast een voorproefje van de Kunstmaand Natuurlijk November te zien. Op 1 november is de opening van de Kunstmaand.
Zo’n 70 kunstenaars tonen hun werk op Ameland in galeries, kerken, voormalig zwembad en op locatie. Een internationaal gezelschap van kunstenaars uit Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland staat borg voor een maand vol kunst.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *