Celtic Music Festival Onder de Vuurtoren 2018

HOLLUM – Het negende Celtic Music Festival in Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren is aanstaande. Van 13 juli tot en met 15 juli 2018 is het volop Keltische muziek bij Hollum.

Het negende festival presenteert nieuwe gezichten naast vertrouwde. The Assassenachs waren er vorig jaar bij en zijn ook dit jaar present, net als The Bluegrass Boogiemen. Jock the Box komt over uit Schotland en Claddagh uit Nes.

Bluegrass

Bluegrass is muziek met veel Ierse en Schotse achtergronden, waarin de heimwee naar hun thuisland en het harde leven in de bergen te horen is in de typerende klaagzang. The Blue Grass Boogiemen toerden de afgelopen 25 jaar oneindig veel door Europa en Amerika en deelden de podia met diverse groten uit de bluegrass-en countrymuziek. Zelfs de Washington Post schreef een uitermate positieve recensie naar aanleiding van hun optreden in DC. In Ierland wonnen zij de ‘Crystal Bowl’ als meest populaire band tijdens het ‘Guinness International Bluegrass Festival’. In eigen land wonnen zij maar liefst acht keer de Gram Parsons-Award als ‘beste akoestische band’. Verder werden zij tijdens het ‘European World of Bluegrass’-festival, wat jaarlijks georganiseerd wordt door de European Bluegrass Music Association, door het publiek verkozen tot meest populaire bluegrass band.

Jock the Box

Jock the Box en Paul Martin zijn bekenden van Pannenkoekhuis muziekliefhebbers. Paul zingt en speelt er iedere zondag en Jock komt regelmatig naar het eiland. Ze spelen Iers, Schots en Cajun en onverwachte muziekpareltjes.

The Assassenachs

The Assassenachs is een folktrio met twee Schotten en een Groninger. De band werd in 1998 opgericht. In de loop van de tijd hebben ze vele pubs, clubs en folkfestivals in en rond Nederland aangedaan. Met hun mix van traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje en het zelfgeschreven repertoire van Steve Dewar, weten ze al bijna twee decennia een zeer gevarieerd publiek te vermaken. Bij elk optreden ligt de nadruk op de passie voor hun dan weer gevoelige, dan weer opzwepende muziek.

Claddagh

Claddagh is een groep die bestaat uit leden van de Amelander Canita Tuba Brassband, die Ierse muziek speelt.

Programma

Het festival begint op vrijdag 13 juli om 21.00 uur met Jock the Box en Paul Martin en ook de Assassenachs op het podium in het Pannenkoekhuis. Vanaf 13.00 uur op zaterdag presenteren Jock en Paul, de Assassenachs, The Bluegrass Boogiemen en Claddagh op het prachtige terras van Onder de Vuurtoren. De Amelander doedelzakband the Islanders komt ook nog langs. Om 21:00 uur op zaterdag is er een speciale, niet te missen, avond met The Bluegrass Boogiemen.

Op zondag, vanaf 14:00 uur, is de traditionele Ierse sessie waaraan iedereen mee kan doen. De bands zullen er zijn om de sessie te leiden. En wie niet zingt of speelt kan gewoon ontspannen en genieten van de middag.

→ het filmpje geeft een impressie van de jamsessie in 2017

→ bekijk hier de Keltische Muziek Startpagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *