Celtic Music Festival barst los

HOLLUM – Op 7, 8 en 9 juli 2017 is het extra groot feest in Onder de Vuurtoren. Dat weekend is het Celtic Music Festival.

Voor de achtste maal speelt het Celtic Music Festival bij Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren bij Hollum op Ameland. Dit jaar presenteert het festival bekende en nieuwe gezichten. Onder de bekenden hoort Jock the Box en de Amelander Claddagh. Nieuwe ster op het festival is de groep The Blue Grass Boogiemen en ook nieuw zijn The Assassenachs.

Het festival begint op vrijdagavond 7 juli om 21.00 uur met Jock the Box en Paul Martin, de organisator namens Onder de Vuurtoren. Ook The Assassenachs staan vrijdagavond op het podium van het Pannenkoekhuis.

Op zaterdag 8 juli, vanaf 13.00 uur, spelen Jock en Paul, The Assassenachs, The Blue Grass Boogiemen en Claddagh op het prachtige terras van Onder de Vuurtoren. De eilander doedelzakband The Islanders komen dan ook.

Om 21:00 uur, op zaterdagavond, is er een speciale avond met The Blue Grass Boogiemen, een niet te missen avond vol heerlijke muziek.

Zondag 9 juli, vanaf 14:00 uur, is er de traditionele Irish Session waarbij iedereen mag aanschuiven. De bands zullen er zijn om de sessie te leiden. En wie niet zelf meezingt of speelt, kan gewoon ontspannen en genieten van de Keltische klanken.

The Assassenachs, een in 1998 opgericht folk trio, bestaat uit twee Schotten en één Groninger. In de loop van de tijd hebben ze vele pubs, clubs en folkfestivals in en rond Nederland aangedaan. Met hun mix van traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje (zonder daarbij te veel aan authenticiteit in te boeten) en het zelfgeschreven singer-songwriter repertoire van Steve Dewar, weten ze al bijna twee decennia een zeer gevarieerd publiek te vermaken. Bij elk optreden ligt de nadruk op de passie voor hun dan weer gevoelige, dan weer opzwepende muziek.

The Blue Grass Boogiemen toerden de afgelopen 25 jaar oneindig veel door Europa en Amerika en deelden de podia met diverse groten uit de Blue Grass- en countrymuziek. Zelfs de Washington Post schreef een uitermate positieve recensie naar aanleiding van hun optreden in Washington DC. In Ierland wonnen zij de ‘Crystal Bowl’ als meest populaire band tijdens het ‘Guinness International Blue Grass Festival’. In eigen land wonnen zij maar liefst acht keer de Gram Parsons-Award als ‘beste akoestische band’. Verder werden zij tijdens het ‘European World of Blue Grass’-festival, dat jaarlijks georganiseerd wordt door de European Blue Grass Music Association, door het publiek verkozen tot meest populaire Blue Grass band. Dat hun “high-energy Blue Grass at its finest” (zoals het Amerikaanse toonaangevende magazine ‘Blue Grass Unlimited’ hun muziek omschreef) er ook goed ingaat op grote festivals hier in Nederland is gebleken tijdens hun legendarische optreden op Lowlands, waarover VPRO’s 3voor12 schreef: “Blue Grass Boogiemen verpletteren Lima-tent”.

Bluegrass is muziek met veel Ierse en Schotse achtergronden, waarin de heimwee naar hun thuisland en het harde leven in de bergen te horen is in de typerende klaagzang van het genre.

Jock the Box en Paul Martin zijn bekende gezichten bij de pannenkoekhuis live muziek liefhebbers. Sinds zij elkaar tijdens de Utrecht vakantiebeurs in 1997 hebben ontmoet, toeren ze regelmatig samen door Schotland, Duitsland en Nederland. Het is altijd een feestje als Jock naar Ameland komt en je kunt dan ook een veelzijdig repertoire van Ierse, Schotse en Cajun muziek van hem verwachten.

Claddagh is een groep die volledig bestaat uit leden van de Amelander Canita Tuba Brassband. Zij spelen Ierse muziek.

Doedelzakband The Islanders is ook ontstaan uit enthousiastelingen van de muziekvereniging Canita Tuba. De band verzorgt nu ongeveer 20 optredens per jaar, waarvan het merendeel op het eiland.

Paul Martin: “Het belooft weer een super gezellig weekend te worden! Mis het niet!”

bekijk hier de Trekharmonica.Startpagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *