BWS leerlingen wijken uit na bommelding

AMERSFOORT – De vierdeklas leerlingen van de BWS uit Nes moesten in Utrecht op last van de politie uit de trein stappen vanwege een bommelding. De BWS-ers waren op schoolreis naar Rotterdam en Den Haag geweest en op weg naar huis. De bommelding gold voor het Amersfoortse station. Later bleek dat het om een valse melding ging. Er werden geen verdachte pakketjes aangetroffen.

Nadat de melding vanmiddag binnenkwam werd al het treinverkeer meteen stilgelegd. Ook werd het stationsgebied van Amersfoort inclusief kantoorgebouwen ontruimd. Na controle van explosievenexperts bleek dat echter voor niks.

De BWS leerlingen en hun drie begeleiders moesten omreizen via Arnhem.  De informatie over de bommelding kregen ze via internet op hun smartphones.

Ze probeerden de laatste boot naar Ameland te halen, desnoods met een extra bus.

De reguliere veerboot hebben de schoolieren niet gehaald, ondanks de snel ingezette touringcar. Ze reisden met de watertaxi van Veltman naar het eiland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *