Busverhalen tijdens Expeditie Ameland

HOLLUM – In november, tijdens de Kunstmaand, vindt wederom een editie van Expeditie Ameland, a storytelling adventure plaats. Het meertalige en internationale vertelfestival ontsproot uit het jaar 2018, het jaar dat Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat was en Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. Deze keer zijn er ook in de bus op het eiland verhalen te beluisteren.

De thema's van het festival worden ontleend aan het eigene van Ameland, vroeger en nu. Er worden internationaal bekende vertellers uitgenodigd om overdag workshops te verzorgen en 's avonds voorstellingen. 'Ameland Vertel!' zorgt voor een verhalentocht door Hollum, waar de Amelander verhalen meertalig te horen zijn.

Dit jaar is het thema 'Leven met de elementen'. Dit is gekoppeld aan het thema duurzaamheid, passend in de ontwikkeling die Ameland aan het doormaken is naar een duurzaam eiland. De verhalen in de bus op het eiland zijn te beluisteren na het scannen van QR-codes die in de bussen en bij de bushaltes te vinden zullen zijn. Het worden tweeminuten verhaaltjes in het Nederlands, Duits, Engels, Fries en Amelands.

Vertellers van Ameland Vertel! en vertellers van het festival Feuerspuren in Bremen zijn bij de Busverhalen betrokken.

  • 1 juni tot en met 30 november 2023 – Busverhalen  
  • 17 november 2023 – Verhalentocht door Hollum
  • 16 november 2023 – Optreden van drie vertellers: Veva Gerard, Heike Vigl en Daniël Morden (Vlaams, Duits en Engels) in Sier aan Zee
  • 18 november 2023 – Verteldiner in Sier aan Zee

    Zie ook www.expeditie-ameland.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *