Bus De Hort Op gratis

BUREN – De bus die zaterdag 1 september pendelt tussen de De Hort Op-locaties is gratis. Om alles goed te kunnen plannen is er een programmaboekje, dat op de veerboot en diverse plekken op het eiland te koop is. Dat programmaboekje kost vijf euro.

Gratis of niet

In een eerder stadium meldde de organisatie van De Hort Op dat de pendelbus gratis was als je het programmaboekje kon laten zien, maar uiteindelijk blijkt de bus dus toch te rijden zonder dat je iets hoeft te laten zien of betalen. Dat komt door een subsidietoekenning op de valreep. Die maakt dat er nog wat geld in de pot zit om de bus voor de bezoekers ter beschikking te stellen. De bus staat bij restaurant De Piraat, aan het begin van de veerdam.

Subsidie

De Hort Op is een kei gebleken in het binnenhalen van subsidiegelden: Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Fryslân, Mienskips fonds, Gemeente Ameland, Prinses Bernhard Fonds en VSB fonds. Daarnaast zijn er nog enkele sponsoren en het Never Ending Orchestra die de route De Hort Op en Skiemer Wad mogelijk maken. Wetterskip Fryslân is een belangrijke partner voor Skiemer Wad. Het Waterschap ziet de voorstelling in de Ballumerbocht tevens als afsluiting van het dijkproject en draagt zodoende bij aan de realisatie.

Ballumerbocht

Het podium voor Skiemer wad zou een Sense of Place-project worden en een kunstwerk op het wad opleveren waar op gespeeld kon worden. Dat is vanwege allerlei praktische bezwaren niet gelukt. Het podium staat op land, op de losstoep.

Tegen de schemering vindt daar de muzikale voorstelling Plaats.

  • Zaterdag 1 september van 10:00 – 17:00 uur De Hort Op op 11 locaties
  • Zaterdag 1 september 20:18 uur Skiemer Wad in de Ballumerbocht
  • Zondag 2 september 20:18 uur Skiemer Wad in de Ballumerbocht

lees hier ook over De Hort Op en Skiemer Wad

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *