Buren van Nes en Roosdunen duurzaam

AMERSFOORT – Strandpaviljoen de Buren van Nes en Camping Roosdunen krijgen net als vorig jaar de Green Key uitgereikt voor duurzame onderneming.

Stichting Keurmerk Milieu,Veiligheid en Kwaliteit deelt in totaal aan 361 bedrijven een Green Key Certificaat uit.

Het aantal Green Key bedrijven is afgelopen jaar op Ameland niet gegroeid. Landelijk steeg het aantal bedrijven met ongeveer honderd.

Toeristische bedrijven en congresaccommodaties die een Green Key certificaat hebben laten aan gasten, zakenrelaties en overheden zien dat ze meer voor het milieu doen, dan de wet van hen vraagt. Dat doen ze bijvoorbeeld door op energie te besparen, kritisch te kijken naar hun afvalstromen en aandacht te hebben voor maatschappelijke betrokkenheid.

Het uitvoeren van milieubesparende maatregelen is in meerder opzichten aantrekkelijk voor het bedrijfsresultaat van ondernemers. Het leidt vaak tot een verhoging van het rendement door afname van bijvoorbeeld energiekosten.

Green Key is een internationaal milieu-label. Wereldwijd zijn er ruim 1600 Green Key accommodaties in 20 landen.  De Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit is voor Nederland de licentiehouder. De brancheorganisatie RECRON, HISWA en de ANWB ondersteunen de Green Key. Zij zijn vertegenwoordigd in het bestuur van voornoemde stichting.

Op 10 februari worden de Green Key Certificaten uitgereikt in Restaurant De Olifant op Dierenpark Amersfoort.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *