Bunkermuseum Ameland geopend

HOLLUM – Op vrijdag 28 oktober heeft gedeputeerde Kielstra het nieuwe Bunkermuseum op Ameland geopend. Het is een onbemand museum dat te vinden is in de duinen ten westen van de vuurtoren in Hollum. De uitgegraven voormalige keukenbunker is ingericht als een klein museum.

Met een beeldverhaal, een diorama, eilander verhalen, vondsten en een gedenkruimte voor oorlogsslachtoffers vraagt het museum aandacht voor de oorlogsgeschiedenis van het eiland. Het voormalige vakantiehuisje Donax is op het duin naast de bunker neergezet. Donax is ingericht als entreeruimte in combinatie met een expositieruimte.

Op alle andere Friese Waddeneilanden worden vergelijkbare initiatieven uitgevoerd, dit is mogelijk gemaakt met financiële steun van de Provincie Fryslân en het Waddenfonds.

⇒ lees hier meer over het Bunkerproject op de Waddeneilanden

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *