Boerderijtje en houtsnijwerk

NES – De plaats van het boerderijtje op het schilderijtje uit 1944 is inmiddels bekend. Het is het huis van de barones van Heeckeren op de hoek van het Vermaningspad – Burgemeester Waldastraat. Het schilderijtje komt uit Hollum en is door een Ballumer gered van de vuilnisbak.

Het schilderijtje hoort bij een werk van inleg houtsnijwerk. Dat is ook uit 1944 en gemaakt door ene Chr. Schanenburg (of iets dergelijks).

Achterop het paneeltje staat: in gutem Kameratschaft zum Geburtstag 8-5-1944 en Felder V.

Wellicht staat dat laatste voor het regiment van de Duitse soldaat die het maakte. Het zal tijdverdrijf zijn geweest, want erg druk met oorlogshandelingen hadden de Duitsers het in die tijd op Ameland niet.

Wie weet meer over deze geschiedenis of heeft verwante souvenirs uit de Tweede Wereldoorlog?

Reacties, die worden doorgestuurd naar Gerbrand Caspers die met het onderzoek naar de werken bezig is en ze verzamelt, graag via info@persburau-ameland.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *