Boek over Plastic Soup Surfer

HAARLEM – Merijn Tinga is een zeldzaam soort avonturier. Watersporter in hart en ziel, kon hij het plastic zwerfafval rondom zijn surfboard niet langer aanzien en nam actie. In Plastic Soup Surfer schetst hij zijn transformatie van surfer tot luis in de pels van politiek en plastic producenten. Het boek doet twee dingen. Het vertelt het avontuur van de successen én tegenslagen die Merijn als plastic warrior tegenkwam. Tegelijkertijd staat het boek boordevol informatie over de plastic problematiek en ontkracht het een aantal plastic mythes. Daarmee inspireert hij elke onvermoede rebel. 

Als Plastic Soup Surfer onderneemt Merijn avontuurlijke expedities en ontwikkelt hij creatieve campagnes om aandacht te vragen én om beslismakers te verleiden tot concrete oplossingen te komen voor het probleem van plastic soep. Op een zelfgebouwd kite-board van plastic afval naar Engeland surfen, vanaf de monding van de Rijn naar Rotterdam suppen, Merijn deed het allemaal. En met resultaat: per 1 juli as wordt er statiegeld op (kleine) plastic flesjes ingevoerd! Een door hem ingediende motie ligt hieraan ten grondslag. Het bewijs dat iedereen verschil kan maken! 

Merijn Tinga is van huis uit bioloog, kunstenaar en fanatiek surfer. Met zijn Plastic Soup organisatie vraagt hij om aandacht voor zwerfafval. Met de Plastic Avengers App maakt hij het iedereen makkelijk om mee te doen in de strijd tegen plastic soup.

Tinga en Ameland

De tocht die hij  in 2014 maakte langs de Belgisch-Nederlandse kust en die via Ameland naar Borkum ging staat ook in het boek.

  • Plastic Soup Surfer 
  • Hoe één persoon verschil kan maken 
  • Merijn Tinga 
  • € 20,99 
  • ISBN 978 90 641 0725 2
  • komt 2 juni 2021 uit

tik Plastic Soup Surfer of Merijn Tinga in bij ZOEKEN om meer over hem te lezen

⇒ lees hier ook over de Plastic Soup Surfer

het boek is toegevoegd aan Ameland Boeken blog

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *