Boegbeeld Hollum terug

HOLLUM – Het beeld dat Gert Sennema uit Grijpskerk uit een iep hakte is terug in Hollum. Begin juni reisde het kunstwerk in een vrachtauto van Ridder & De Vries naar Grijpskerk. Daar herstelde Sennema het beeld en liet de beeldhouwer het behandelen om het iepenhout te conserveren.

Bijna vier maanden later sponsort hetzelfde transportbedrijf de terugreis naar de J.W. Burgerstraat.

Dorpsbelang Hollum is eigenaar van het beeld dat Sennema in november 2008 tijdens de toenmalige Kunstmaand hakte uit de iep die eerder meer dan een eeuw bij het Plantsoentje had gestaan. De iep had last van iepziekte en moest worden gerooid.

Douwe Barf en IJsbrand Smit van Dorpbelang Hollum gaan op de knieën voor de jongen, die nu officieel de naam ‘Boegbeeld’ draagt. Ze schroeven de stam, die als sokkel dient, vast op de onderplaat. Dorpbelang Hollum is in zijn sas met het Boegbeeld dat min of meer door de buurt is geadopteerd. De omwonenden passen op het Hollumer beeld en geven de jongen regelmatig een jasje aan of petje op.

>>> lees hier 12-6-2010 Kleine Dokwerker op tournee

Ameland Actueel

de Ameland iPhone app 

 

vakantiehuisje in Hollum

www.suudooster.nl

Adverteer hier met uw

Regeladvertentie

 

 
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *