Blog over Herman Buijtenhuis

SNEEK –  Het wereldwijde web heeft er een juweeltje bij gekregen: het is een blog dat gewijd is aan Herman Buijtenhuijs, de kunstschilder die op Ameland heeft gewoond en daarna naar Ierland verhuisde. Buijtenhuis overleed in 2010 en liet een groot aantal werken na. Een deel daarvan is op Ameland achtergebleven. Gerbrand Caspers, voormalig tandarts op Ameland, verzamelt foto’s van de schilderijen en informatie over het werk.

Caspers roept Amelanders die een schilderij van Buijtenhuis bezitten op om een foto te sturen, zodat hij het werk kan toevoegen aan zijn verzameling. Wie niet met naam genoemd wil worden kan dat uiteraard aangeven. Ook bezitters van een echte Buijtenhuis, die elders op de wereld wonen zijn van harte uitgenodigd een foto van hun schilderij te sturen.

Het blog van Caspers over Buijtenhuis is hier te vinden: Herman Buijtenhuis.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *