Biljartkampioen van Ameland

BUREN – Opperste concentratie bij Gerard Ketelaars (73) voor zijn volgende stoot. Ketelaars mag zich sinds vrijdag 29 januari Amelander biljartkampioen 2010 noemen.

De afgelopen week stond Ameland in de ban van de biljartsport.
Traditiegetrouw wordt het Amelander biljartkampioenschap in de laatste week van januari gehouden.  Over het gehele eiland wordt op acht locaties gespeeld. Het kampioenschap vond voor de 20e keer plaats.
De vrijdag 29 januari was de finale-avond. In de Boeg te Buren streden de beste 16 spelers, in 2 categorieën, om de begeerde titel.
In de kwartfinalen waren de uitslagen eenzijdig duidelijk, maar in de halve en de finale moesten meerdere partijen in de laatste beurten nog worden beslist. In de eindstrijd om algeheel kampioenschap moesten de winnaars van cat. A  Gerard Ketelaars (32 car.) tegen cat. B  Marten Pieter Faber (16 car.) het tegen elkaar opnemen. De zeer ervaren Gerard Ketelaars trok de winst naar zich toe met 37 om 16 caramboles. Ketelaars mag nu één jaar op de wisselbeker passen en hij kreeg daarnaast als kampioen een nieuwe Adem-keu overhandigd door Jan Kiewiet van de wedstrijdcommissie.

Uitslagen
Cat. A 1ste Gerard Ketelaars, 2de Piet Visser, 3de Frank de Jong
en 4de Marchel Kolk.
Cat.B 1ste Marten Pieter Faber, 2de Marit Brouwer, 3de Cor Bakker en 4de Fenny Russchen. De hoogste serie werd gemaakt door Jan Wim Wijnberg met 40 caramboles terwijl Marjan Veenstra procentueel de hoogste had met 10 caramboles.
De clubkampioen was dit jaar met een minimaal verschil voor Hollum met 126.29 %.

In 2011 vindt het toernooi niet in de laatste volle week van januari plaats, maar van 31 januari t/m 4 februari 2011.

Het eerst volgende toernooi is het 7de Amelander driebanden toernooi dat op 12, 13 en 14 maart 2010 in Boeg van Klein Vaarwater te Buren wordt gehouden waarvan de inschrijving reeds vol is.
Bron: Bart Molenaar

>>> de uitslagen staan ook op de website van het Amelander biljartkampioenschap. deze website is Website van de maand februari

 © Persbureau Ameland 2010,  op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *