Bijzonder toneelstuk op Ameland

HOLLUM – De Cultuurcommissie van de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland heeft kans gezien het toneelstuk over Anne Zernike naar Ameland te halen.

Anne Zernike was de eerste vrouwelijke predikant van Nederland. Zij was de echtgenote van de bekende schilder Jan Mankes.

Ds. Korneel Roosma schreef hierover een toneelstuk, dat nu op Ameland zal worden opgevoerd.

Het stuk speelt in de Westerlaankerk te Hollum, op zondag 15 maart. Het begint om 14.00 uur.

De toegang is, zoals gebruikelijk bij organisaties van de Cultuurcommissie, gratis.

Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Andere activiteiten door de Cultuurcommissie georganiseerd:

Op 29 maart is het concert van Daniël Esser (cello) en Patricia Verhagen (piano). Dit concert is in de Herenwegkerk te Hollum en begint om 14.30 uur.

Eveneens in de Herenwegkerk zingt het Ambla Kwartet op zondag 12 april.

Het Ambla Kwartet bestaat uit Baukje van der Meer, Inge Dokter en Jaap de Boer (zang) en Barbara Hofker (piano). Aanvang: 14.30 uur

Op zondag 26 april is er een Koningsconcert door Jaap Sake Heeringa (orgel) uit Holwerd. Dit concert begint om 14.30 uur en wordt gehouden in de Herenwegkerk.

⇒ alle deze activiteiten staan in de agenda op deze website en in de iPhone app Ameland Actueel en de mobiele website ameland-actueel.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *