Betovergrootmoeder Aaltje van Ameland

HOLLUM – Aaltje de Jong – Nobel uit Hollum is sinds tweeënhalve week betovergrootmoeder van Anna Eloïse  van der Lei. Op de foto zit betovergrootmoeder Aaltje (1915) naast haar dochter Anna Petronella Nicolai – de Jong (1937), de overgrootmoeder van de kleine Anna. Linksachter staat de kleindochter van Aaltje en de grootmoeder van de baby, Alice Alida de Vries – Nicolai (1962). Daarnaast staat achterkleindochter Sebina Anna Petronella van der Lei – de Vries (1986) en kersverse moeder met de vijfde generatie Anna op haar arm.

Aaltje de Jong is op Ameland in Ballum geboren, verhuisde naar het vasteland, trouwde en keerde in de oorlog terug naar opa en opoe Nobel in Ballum. Haar man Engele de Jong was betonijzervlechter voor bruggenbouwers en tijdens de oorlog was hij soldaat. In die tijd betrok Aaltje een vakantiehuisje aan de bosrand bij Nes. Na de oorlog verhuisde ze met haar gezin naar de Oranjeweg in Hollum, waar ze nog steeds woont. In 1987 werd ze weduwe. Haar dochter Anna Petronella ging als jonge meid naar Texel om te werken. Via een omweg langs Utrecht en Groningen kwam ze in Burgum terecht. Haar dochter en kleindochter wonen in Drachten. Jonge moeder Sebina Anna Petronella is pedagogisch medewerkster bij Jeugdhulp Friesland en getrouwd met Roelof Jan van der Lei, research analist in het ziekenhuis in Groningen.

>>> kijk hier naar Aaltje de Jong op de trekharmonica Kijk bij juni 2011.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *