Benauwde zege Geel Wit op Akkrum

AKKRUM – Geel  Wit heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een overwinning. Fraai was de 1-2 zege op hekkensluiter Akkrum allerminst, maar dat kon niemand in het Geel-WItkamp deren na vijf nederlagen op rij.

Na negen minuten spelen kreeg Geel Wit een grote kans om de score te openen. Een vrije schop van Micha Metz werd door doelman Michel Geertsma gepareerd, daarna keerde de keeper in de rebound de inzet van Christian Molenaar. Tien minuten later kwam Geel Wit alsnog op voorsprong. Jurjen Metz haalde de achterlijn, zijn schot werd geblokt en terhoogte van de zestien stond Kevin Kiewiet klaar om doeltreffend uit te halen: 0-1.

Toch was Akkrum zeker niet de mindere. De thuisclub kreeg kans op kans, maar òf de voorwaartsen misten richtinggevoel òf doelman Pieter Oene Smit was een sta-in-de-weg. In de 25-ste minuut kreeg hij hulp van Jurjen Metz, die de bal van de lijn kopte.  Geel Wit schakelde razendsnel, Sander Hekkelman ging alleen op de doelman af, die hij koelbloedig passeerde: 0-2 dus in plaats van 1-1.

Akkrum zou ook nog scoren. Dat gebeurde vijf minuten voor de rust. Een vrije schop van Johannes de Vries ging er in een keer in.

In het begin van de tweede helft hadden twee beslissingen van scheidsrechter Schram Geel Wit aan een grotere voorsprong kunnen helpen. Voor de meest pietluttige overtredingen floot hij, maar toen een speler van Akkrum in het strafschopgebied hands maakte en toen Sander Hekkelman door de laatste man werd neergehaald deed hij alsof zijn neus bloedde.

Daardoor bleef Akkrum in de wedstrijd en kreeg het nog enkele levensgrote kansen, maar deze waren niet besteed aan met name Jochem van Kalsbeek en Johannes de Vries. De enige noemenswaardige actie die daarna nog volgde was een scrimmage voor het doel van Akkrum, maar ook die leidde niet tot een doelpunt, eindstand 1-2.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar; Christian Molenaar, Micha Metz, Kevin Kiewiet (Martijn de Jong, 76), Jurjen Metz (Lars Molenaar, 61); Bente Bonthuis, Sander Hekkelman.

Door Koos Molenaar

Uitslagen

Zaterdag 12 december

MKV '29 B1- Geel Wit B1   6-0

Anjum C1 – Geel Wit C1    3-8

Geel Wit D1- Frisia D4   afgelast

Ternaard D1- Geel Wit   D2 4-2

FC Birdaard D1- Geel Wit D3   afgelast

Geel Wit E1- VCR E1   3-2

Geel Wit E2 -V en V '68    5-3

SV Haulerwijk F2 – Geel Wit F2   afgelast

Zondag 13 december

Akkrum 1 – Geel Wit 1   1-2

De Walden 2 – Geel Wit 3   0-2

Geel Wit 4 – SWZ Sneek 8    8-1

Programma

Zaterdag 19 december

Bergum BCV Comb B2 – Geel Wit B1   09.00

VC Trynwâlden C1-Geel Wit C1   10.30                                                                           

Zondag 20 december

Niekerk 2-Geel Wit 3   11.00

Geel Wit 4 -FC Harlingen 7  11.00                 

⇒ lees hier meer over Sportief Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *