Belangrijke winst Geel Wit op Nieuw Roden

Geel Wit heeft zondag een belangrijke overwinning behaald op Nieuw Roden.  De Drenten hebben met 3-1 verloren en zakten daarmee naar de laatste plaats. Als ze hadden gewonnen hadden ze evenveel verliespunten als Geel Wit gehad, zo dicht staan de teams bij elkaar op de ranglijst.

In de eerste helft hadden de bezoekers het beste van het spel. De eerste kans was na zes minuten toen Angelo  Weggers over kopte. De eerste mogelijkheid voor Geel Wit was na een kwartier toen Pieter Kiewiet naast schoot.

Na 20 minuten kwam Nieuw Roden op voorsprong door een afstandsschot van Sander Drent.

Een tegenvaller voor Geel Wit was dat na een half uur Julian de Jong met een blessure uitviel. De vervanging viel echter niet slecht uit, Dylan Molenaar nam de rechtsbackplaats van Johan Kolk in, die doorschoof naar het middenveld. Beiden deden het op hun nieuwe plek prima.

In de slotfase van de eerste helft gebeurde veel. Eerst werd een vrije schop van Remon Slagter door Reinier Smit buiten de palen getikt. Daarna was het de beurt aan Geel Wit. Een kopbal van Sander Graafsma werd door Nieuwe Roden tot corner verwerkt. Uit die hoekschop ontstond een scrimmage waarin Graafsma het laatste tikje gaf en de ploegen op gelijke hoogte bracht. Even later had hij zijn ploeg zelf naar een voorsprong kunne tillen maar zijn kopbal ging naast.

In de tweede helft was Geel Wit een stuk agressiever. Het eerste kansje was na 55 minuten, maar vanuit een moeilijke hoek kon hij het de keeper van Nieuw Roden niet echt moeilijk maken. Vijf minuten later een goede kans voor de bezoekers, maar de bal stuiterde over het doel.

Het overwicht van Geel Wit betaalde zich een kwartier voor tijd uit. Eerst bracht Tim Barf Cor de Boer in stelling op de 2-1 te maken. Vier minuten later was het weer raak. Johan Kolk was de voorbereider, hij passte op Cor de Boer en Marwin Kooiker gaf het laatste zetje tot de 3-1.

Fotobijschrift: Sander Graafsma (met baard) heeft het laatste zetje gegeven en daarmee Geel Wit op gelijke hoogte met Nieuw Roden gebracht.

Foto en tekst (C): Koos Molenaar