Beeldentuin nog niet rond

Het plan om op Ameland een beeldentuin te realiseren is tegenstelling tot eerdere berichten het stadium van plan nog niet voorbij. De gemeente Ameland en de beeldhouwer Hein Mader leken elkaar gevonden te hebben. De gemeente heeft een tuin die opgeknapt moet worden en ambities om een gemeente van kunst en cultuur te worden en Mader heeft de beelden die in de tuin passen. De kosten die een dergelijk project met zich meebrengt heeft de gemoederen op het eiland verhit. Na een oriënterend bezoek aan de beeldhouwer kwam een enorm project met enorme kosten in de publiciteit. Weliswaar heeft de Leeuwarder Courant zich een nul verschreven en kost het project niet 3,5 miljoen maar 3,5 ton, toch fluit de gemeenteraad wethouder Hemminga terug.
Hemminga erkent dat het een uit de hand gelopen voorstel is geworden. Het plan begon met een beeldentuin, daarna kwamen de binnenbeelden en vervolgens groeide het project uit tot een museum. "Ameland zit niet te wachten op een museum van 3,5 miljoen. Het moet passen bij de schaal van het eiland", meent ook de wethouder.
De raad heeft niet meer dan 75.000 euro beschikbaar gesteld

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *