Beach Clean Up Tour weer op Ameland

BALLUM – De Beach Cleanup Tour was weer op Ameland. Net als vorige jaren is er een tour langs de kust van Nederland om het strand te ontdoen van afval.

Op Ameland is de Beach Clean Up op 2 en 3 augustus, in samenwerking met de Juttersvereniging Ameland. Wethouder Ellen Bruins Slot gaf het startsein. De Strandexpress van Piet van Tuinen bracht de deelnemers naar de oostpunt van het eiland voor de eerste Amelandse etappe op 2 augustus.

Met de Beach Cleanup Tour wil Stichting De Noordzee elk jaar de héle Noordzeekust schoonmaken. De opruimactie startte op 1 augustus in Cadzand (zuid) en op Schiermonnikoog (noord). De hele Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes, waarbij deelnemers uit het hele land komen helpen een stuk strand schoon te maken. De twee Amelandse etappes stonden voor 2 en 3 augustus op de kalender. Op 15 augustus finishen de noord- en zuidroute tegelijkertijd in Zandvoort. www.noordzee.nl

lees hier ook over Plastic in zeeën en oceanen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *