Barel en Van Lubek winnaars van EK Triatlon Ameland

NES – Rob Barel uit Overberg en Ingrid van Lubek uit Hilversum zijn de twee winnaars van het Europees kampioenschap Cross Triatlon op Ameland. Honderdvijftig deelnemers doken in het waddenzeewater, aangevoerd door de elite van Europa.
De start in het Waddenzeewater was taai. Het water was roerig en de wind straf. De race van de winnaar begon niet geweldig. “Ik kreeg de slag niet te pakken,” vertelt Barel (50). Hij ploegde door het water en pas toen hij op de fiets zat geloofde hij erin.

Ingrid van Lubek “had een goede dag.” Het betaalde zich uit in de zege. Lubek (37) zag in het begin de concurrentie voor zich. Ze ging heel snel over de Poolse Maria Czesnik en Zwitserse Sibylle Matter heen. “Dat lukte,” zegt van Lubek. Haar geheime wapen? “Je moet weinig lucht in je banden durven nemen.” Op het strand fietste ze lang alleen. Ze voelde wel de tegenwind maar had het niet koud. En daarna: “Ik heb heel ontspannen kunnen lopen.”

Lex Kiewied, de Amelander die meedeed voor de Europese titel, werd vijfde in zijn age-group. Bij het eerste deel van de triatlon kreeg hij veel zeewater binnen, vertelt hij. Na de finish had hij nog last van zijn maag. Maar verder had hij genoten. Kiewiet deed aan bijna alle Tri-Ambla’s mee en was vijf keer Amelands kampioen.

Meer over de Tri-Ambla in de Krant van Ameland nummer 23.

Bekijk hier het video-verslag van Triatlon-TV

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *