Avondvierdaagse met bloemen

HOLLUM – De Amelander Avondvierdaagse wandelaars zijn met muziek en bloemen ingehaald. De wandeltocht die maandag begon in Buren, dinsdag voortging in Nes en woensdag rond en door Ballum trok, eindigde donderdag in Hollum bij de N.H. Kerk. Korps en fanfare Forza Musica begeleidde de 370 deelnemers dwars door het dorp, via de Burenlaan naar de kerk. Want om die kerk is het allemaal begonnen. De restauratie van het monument kost handen vol geld. Het inspireerde vijf jaar geleden een groepje mensen tot het organiseren van de Avondvierdaagse, waarbij de opbrengst van het inschrijfgeld en sponsorbijdrage voor de restauratiepot is.
Deze editie konden sponsoren voor vijf euro een bloem sponsoren. De bloem werd uitgedeeld aan een deelnemer en het sponsorgeld is voor de kerk. De 370 wandelaars en de sponsoren brachten met elkaar € 4158,50 op. Onder de sponsoren werd een dinerbon verloot. De winnaar was Greetje Wijnberg-de Jong.

>>>lees hier over de eerste Avondvierdaagse

>>>kijk voor meer foto’s over van de Avondvierdaagse in het Foto Dossier

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *