Avondvierdaagse 2018

HOLLUM – De Avondvierdaagse, u kent hem wel, de wandeling langs, door en om alle vier de Amelander dorpen, elke avond één.

Hij wordt dit jaar gelopen op 9 tot en met 12 juli, met traditiegetrouw de afsluiting met muziek op de eindstreep bij de hervormde kerk. Daar wordt dan ook de eindopbrengst bekendgemaakt.

De Avondvierdaagse gaat over gezelligheid, lekker lopen en buiten zijn en om het geld dat ten goede komt aan de restauratie en het onderhoud van het bezienswaardige monument, dat de grote kerk in Hollum is. 

Het geld wordt opgehaald via T-shirtsponsoring.

De deelnemers verzamelen handtekeningen op een T-shirt. Familie en vrienden kunnen voor geld hun handtekening zetten. De euro's komen in de sponsorpot. Kinderen die de hele Avondvierdaagse meelopen krijgen op maandagavond een blanco T-shirt. Dan start het handtekening verzamelen. 

Wie gewoon één avond mee wil lopen betaalt 5 euro voor deelname.

De lopers krijgen een stempelkaart en bij een volle stempelkaart is er voor de kinderen een medaille.

De afstanden die gelopen kunnen zijn 5 en 10 kilometer.

De start is telkens tussen 18:30 en 18:45 uur, behalve op de laatste dag. Op de poster staat waar de start is.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *