RSS
Zoeken

Avond rondom zeespiegelstijging

Geplaatst op: 22 oktober 2019 - Categorie: Wadden & Natuur

HARLINGEN - De Wadden staan onder druk door de gevolgen van klimaatverandering. Daarom organiseert de Waddenvereniging in samenwerking met De Balie op dinsdag 5 november 2019 om 20:00 uur een speciale avond rondom zeespiegelstijging. 

Programma & sprekers
Ons laaggelegen Nederland krijgt als eerste met de zeespiegelstijging te maken, maar de vraag is of we wel goed voorbereid zijn op de stijging van het water. Bivakkeren we in het jaar 2200 in Arnhem aan zee? En hoe zorgen we ervoor dat de Wadden over een aantal decennia nog bestaan? Met experts op dit gebied bespreken we de plannen die Nederland moet uitvoeren. Voorafgaand aan het programma wordt om 17:00 uur de film WAD van Ruben Smit vertoond.

Een avondvullend programma met o.a. de volgende sprekers:

  • Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen.
  • Kardinaal Peter Turkson, de belangrijkste adviseur van de paus op het gebied van klimaat.
  • Katja Phillippart, portefeuillehouder Ecologie bij de Waddenacademie en hoogleraar Geowetenschappen Universiteit Utrecht. 
  • Lieke Marsman draagt een column voor.
  • Tot slot volgt een paneldiscussie met verschillende experts en ruimte voor vragen.

Korting voor leden
Speciaal voor leden van de Waddenvereniging kost het programma geen €10,50 maar €7,50. Je ontvangt de korting door de code wad@db in te vullen tijdens het bestelproces op de website van De Balie. Het belooft een mooie avond te worden, dus neem vooral iemand mee! Kaarten zijn hier te bestellen.
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?