“As warme stikjes bóffe’t”

HOLLUM – "Se gaan as warme stikjes bóffe't!" Een enthousiaste kreet van de uitgeefster tegen de schrijfster.

Het boek Ameland aan Tafel loopt als een tierelier. De boekhandels van Ameland bestellen ze bij doosjes tegelijk.

Ria Evers-Dokter legde oude gebruiken vast en schreef oude gerechten en recepten van Ameland op. Ze heeft daarmee kennelijk een gevoelige snaar geraakt. Niet alleen zijn Ameland liefhebbers geïnteresseerd in Ameland, eten verheugt zich in een groeiende belangstelling en dan vooral eerlijk eten en op duurzame wijze verkregen voedsel. Guerilla food en eten uit de natuur is 'hot' en voor een deel past Ameland aan Tafel in die trend. Onbedoeld maar wel waar.

Wie nog een boek wil hebben kan maar beter zijn hardloopschoenen aantrekken en meteen naar Ria snellen, naar de uitgeverij, naar de Amelander boekhandels of naar de deelnemende restaurants rennen. De deelnemende bedrijven hebben allemaal een stapeltje van tien gekregen. Misschien hebben ze er nog een. Hier staan ze op een rij.

We hebben een collectorsitem te pakken, roofgoed, kortom een juweeltje van een boek dat op geen enkele Amelander boekenplank misstaat. Ria kan trots zijn op haar boek en op de manier waarop het is ontvangen.

Ameland aan Tafel, een puur Amelands product, is voor € 17,50 te koop en hier online te bestellen. De verzendkosten bedragen 5 euro.

Op Waddenpost is meer te lezen over het boek, de presentatie en de extraatjes. Kijk bij Waddenposter Ameland aan Tafel.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *