Arriva rijdt extra lus tussen veerhaven en Verdekspad in Nes

BALLUM – Arriva en de gemeente Ameland hebben de handen ineen geslagen om een oplossing te vinden voor het gebrek aan ruimte voor werkbussen op de pier in Nes en de parkeerplaats achter de dijk van Wetterskip Fryslân. Van maandag tot en met vrijdag rijdt Arriva Ameland voor afvaarten in de vroege ochtend en aan het einde van de middag een bus tussen de veerhaven in Nes en het parkeerterrein bij het Verdekspad in Nes. Medewerkers van o.a. bouwbedrijven op het eiland kunnen hierdoor parkeren aan het Verdekspad en hoeven niet eerder te vertrekken van het werk om een parkeerplaats te bemachtigen bij de veerhaven. Arriva rijdt de verbinding sinds 16 juni 2023. 

Bustijden

De bus rijdt op verschillende afvaarten op de ochtenden vanaf de pier in Nes naar het parkeerterrein aan het Verdekspad. Op de middagen sluit de bus op verschillende afvaarten aan en vertrekt dan van het Verdekspad richting de pier. 

Deze busdienst wordt van maandag tot en met vrijdag aangeboden, met uitzondering van de bouwvak Noord-Nederland en de Kerstvakantie. 

Vanaf veerhaven naar parkeerterrein Verdekspad

De bus wacht 's ochtends op de pier in Nes op de afvaarten van:

  • 06.10 uur – sneldienst Wagenborg 
  • 06.30 uur – afvaart Marineservice Veltman
  • 07.30 uur – veerdienst Wagenborg

Vanaf parkeerterrein Verdekspad naar veerhaven 

De bus vertrekt 's middags vanaf het Verdekspad in Nes richting de pier om:

  • 15.15 uur – de bus sluit aan op de 15.30 uur sneldienst van Wagenborg
  • 15.35 uur – de bus sluit aan op de afvaart van Marineservice Veltman van 15.50 uur
  • 16.40 uur – de bus sluit aan op de sneldienst en de veerdienst van Wagenborg van 17.00 uur

Kosten

De prijs voor een kaartje bedraagt het standaard OV-tarief € 1,82 per rit (zone 1). Dit kan in de bus worden voldaan via een OV-chipkaart of via een pinbetaling.

Parkeerplaats Verdekspad

Werkbussen kunnen aan de zuidkant van het Verdekspad worden geparkeerd (zie kaartje). De bus zal aan de zuidzijde een stop maken waar in- en uitgestapt kan worden.

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met gemeente Ameland via denkmee@ameland.nl of bellen naar (0519) 555 555.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 351

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *