Anjeractie ondersteunt culturele verenigingen met mobiele collecte

AMSTERDAM – Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar tachtig jaar en komt daarom met een speciale jubileumeditie van de Anjeractie: een mobiele collecte, waarbij er extra geld gaat naar de collecterende culturele verenigingen. Dit jaar mogen de verenigingen namelijk honderd procent van de opbrengst van de collecte zelf besteden. Daarmee vullen ze de clubkas aan voor bijvoorbeeld nieuwe instrumenten, kostuums, verf of een oefenruimte. 

De Anjeractie van collectebus naar mobiele werving

De Anjeractie bestaat sinds 1946 en is het oudste fondsenwervende middel van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Normaliter gaan er duizenden collectanten van culturele verenigingen, zoals koren, fanfares, toneelgezelschappen en muziekverenigingen, de straat op om geld op te halen voor hun club. 

Vanwege de coronacrisis is de fysieke collecte – die dit jaar voor de 75e keer zou worden gehouden –  omgezet naar een volledig mobiele actie en halen zo'n 1.600 verenigingen geld op in hun netwerk. 

Houd cultuur in de buurt levend

Onder het motto Houd cultuur in de buurt levend, worden cultuurliefhebbers in de week van 22 tot en met 30 mei door de verenigingen via een whatsapp bericht opgeroepen om hen te ondersteunen. Ook kan er gedoneerd worden via www.cultuurfonds.nl/collecte

Prins Bernhard Cultuurfonds, onze missie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds staat voor een samenleving waarin cultuur en natuur mensen verbindt. Het verenigingsleven is daarin belangrijk. Het Cultuurfonds is ooit opgericht om Nederland weerbaar te maken door het culturele leven te laten bloeien. Sámen cultuur mogelijk maken en er sámen van genieten. Dat is van onschatbare waarde en kunnen we niet missen. Daarom houden wij cultuur levend, samen met alle cultuurliefhebbers in Nederland.  

Speciale jubileumeditie Anjeractie van 22 tot en met 30 mei 2020

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *