Anja Brouwer wint weer fotoprijs

BORNEM – Anja Brouwer, geboren en getogen op Ameland, heeft weer een fotoprijs in de wacht gesleept. Ze had een tijdje terug al te horen gekregen dat ze bij de 60 finalisten van de Lowland Photo Contest zat, een fotowedstrijd georganiseerd door Landschap vzw (vereniging zonder winstoogmerk). De wedstrijd is een onderdeel is van het Lowland Photo Festival, een internationaal natuurfotografiefestival. Deze fotowedstrijd de meest prestigieuze natuurfotowedstrijd in de Lage Landen, zegt Lowland Photo Festival.

Zaterdag was Brouwer bij de lezingen en prijsuitreiking in Bornem, onder Antwerpen. Ze mocht het podium op! Met bijgaande foto werd ze winnaar in de categorie Mens en natuur.

Anja Brouwer: "In het net zitten drie jonge torenvalken uit de nestkast in de schuur van een boer uit Buren, wachtend op een wetenschappelijke ring. Elke ring heeft een unieke code die later misschien voor een terugmelding kan zorgen en info levert over het trekpatroon en de levensverwachting van de soort. Bij het ringen hoort ook meten en wegen. Ik heb de foto recht van boven genomen. De laarzen van de vogelwachter en de onscherpte van de mazen van het net leiden naar de meest felle van de drie jonge valken."

Dit zegt de jury over haar foto: "Wie Anja Brouwer zegt, denkt aan wolken van vogels. Steevast weet ze te verrassen met beelden waarop honderden, zoniet duizenden wadvogels te zien zijn. Wellicht is dit haar enige foto met maar drie vogels. Maar wel een winnaar!"

Anja Brouwer won inb de categorie Vogels ook nog een eervolle vermelding.

Bij deze wedstrijd krijgt ze als prijs een fotoweekend aangeboden. Anja Brouwer: "Waarschijnlijk in de Ardennen, maar dat hoor ik nog. Meestal zijn het geldprijzen. Maar de eer, erkenning en het krijgen van ‘naam’ is het belangrijkste."

→ tik Anja Brouwer in bij ZOEKEN om meer over haar fotografie te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *