Amjaad heropent nog niet

BALLUM – Restaurant Amjaad uit Buren is gesloten en verhuisd naar Hollum. Het restaurant heeft zich in het clubhuis van de golfclub gevestigd. Niet zonder risico, want het clubhuis heeft geen horecabestemming. De raad moet hierover nog besluiten. Hendrik Engels, directeur van Golfbaan d’Amelander Duinen B.V., vraagt de gemeenteraad de bestemming van het clubhuis te wijzigen in een clubhuis met restaurant. Zoals het clubhuis er nu bij ligt kan er alleen maar van ondersteunende horeca sprake zijn. Een bitterballetje op de bar en een bordje voor leden van de golfclub mag, maar klanten van buiten de club mogen er niet dineren. Amjaad is echter een zelfstandig restaurant en heeft volwaardige horecabestemming nodig.

Het college van burgemeester en wethouders vindt dat een zelfstandig restaurant niet binnen de voorschriften past. Wethouder Nico Oud onderstreept dat de gemeente horeca in het dorp wil concentreren. Vorig jaar kreeg Amjaad alle medewerking om in voormalige Galerie Uniek aan de Oranjeweg in Hollum hun restaurant voort te zetten. De verhuisplannen gingen toen niet door en op de winkel ligt nu een horecabestemming die niet gebruikt wordt. In november maakte het restaurant melding van verhuisplannen naar de golfbaan. Het sprak toen over heropening op 3 maart. Een mooie datum, vijf jaar na de opening van het restaurant in Buren.

Intussen laten Hans en Betty Visser van Amjaad via hun website zien dat hun restaurant in het clubhuis al grotendeels is ingericht en dat terwijl de vergunning nog niet rond is. “Van alle politieke partijen hebben wij signalen gekregen dat zij het wenselijk vinden om een toprestaurant als Amjaad op Ameland te hebben en te houden,” staat in de brief die naar de raadsleden is verzonden. De brief is ondertekend door Hendrik Engels, Hans en Betty Visser en Hillebrand Beverwijk, vice-voorzitter van Golfvereniging Ameland. De briefschrijvers zien graag dat de raadsleden inspelen op gewijzigde omstandigheden. De golfbaan en golfclub zien Amjaad als geweldige kans. Of de raadsleden ook willen blijven genieten van de culinaire hoogstandjes van de familie Visser wordt in de eerstvolgende raadsvergadering duidelijk.

>>>lees hier Restaurant Amjaad verhuist 29 november 2009

>>>lees meer over de raadscommissievergadering van 2 maart 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *