Amelandse kat Alfred na twee jaar teruggevonden bij Duitse grens

HOLLUM – De Amelandse kat Alfred is na ruim twee jaar vermist te zijn geweest teruggevonden bij de Duitse grens. Op zondag 13 februari 2022 verdween Alfred, de kat van Dorine Roep uit Hollum. Alfred, die regelmatig een GPS-tracker droeg, kwam die dag niet meer thuis. Ondanks verwoede zoektochten en hulp van de lokale gemeenschap bleef Alfred lange tijd spoorloos.

Ruim twee jaar lang speurde Dorine vrijwel dagelijks allerlei Facebookpagina’s van vermiste en gevonden katten af. Een telefoontje van een vrouw uit Bourtange, een dorpje nabij de Duitse grens, bracht onverwacht goed nieuws. De vrouw, Antje Strootman, had Alfred al een jaar in de buurt van haar erf gezien en besloot de kat te scannen op een chip, waarna ze ontdekte dat hij als vermist stond geregistreerd.

Dorine pakte direct de veerboot naar het vasteland, haar zus wachtte haar op in Leeuwarden en ze reden richting Groningen. In eerste instantie reageerde Alfred geschrokken, maar na één seconde herkende hij gelukkig zijn lieve baasje. Na een lange reis van ruim vier uur terug naar Ameland werd Alfred herenigd met de andere huisdieren van Dorine. 

Dorine doet een oproep aan mensen om katten die aan komen lopen niet te voeren of binnen te laten, maar om de dierenambulance te bellen en de chip uit te laten lezen. Dit voorkomt dat katten wekenlang bij vakantieparken blijven hangen en niet terug naar huis kunnen.

Het komt vaker voor dat katten van de Waddeneilanden verdwijnen naar het vasteland, vaak bewust meegenomen door toeristen. Dorine hoopt dat het verhaal van Alfred anderen zal aanmoedigen om zorgvuldig om te gaan met gevonden katten en hun halsbandjes.

Bron en foto (C): RTZ & Dierenambulance Ameland

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 810

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *