Amelanders voor historisch project

HOLLUM – Kim Koops doet een oproep aan Amelanders die voor 1936 zijn geboren en nog smakelijk kunnen vertellen over de tijd dat zij 21 waren. Dit is haar oproep:

“Mijn naam is Kim Koops en ik ben historicus, samen met mijn collega Esther Ladiges ben ik bezig met het interviewproject 'Toen ik 21 was'.

In de 20ste eeuw raakte de wereld in een stroomversnelling. Wij willen de herinneringen van de mensen die deze periode bewust hebben meegemaakt graag bewaren. Daarom schrijven wij aan de hand van persoonlijke verhalen een boek over het leven van de zogenaamde vooroorlogse generatie. Wij definiëren deze generatie als de mensen die voor 1936 zijn geboren. Wanneer mensen een interessant verhaal hebben willen we deze grens nog wel eens oprekken tot voor 1940.

Tot nu toe hebben we al mogen spreken met verschillende mensen uit de Randstad, Arnhem en Groningen. We hebben hierbij prettig samengewerkt met verschillende verzorgingsinstellingen. Omdat we in ons project graag de diversiteit van Nederland en de Nederlandse geschiedenis willen laten terugkomen, zouden we ook graag mensen uit Ameland spreken.

Om de geschiedenis van Ameland goed naar voren te laten komen, of de geschiedenis van de mensen op Ameland, zijn we opzoek naar "echte" geboren Amelanders die nog goed kunnen vertellen.”

Mailen kan naar toenik21was@outlook.com

Dit is de Facebookpagina 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *