Amelander Paarden Dagen

SlimrunHOLLUM – In het derde weekend van augustus, op vrijdag en zaterdag, wordt de Samengestelde Menwedstrijd Ameland georganiseerd.

Deze wedstrijd voor het aangespannen paard vindt voor de 22ste keer plaats en omvat een dressuurproef, een vaardigheidsproef en het marathongedeelte dat uit twee gedeelten bestaat.

Het eerste deel is een wegparcours van 7.7 km. over landweggetjes. In het tweede deel zijn negen hindernissen gebouwd.

De hindernissen zijn ruim opgezet zodat de deelnemers er met grote snelheid doorheen kunnen rijden; dat levert voor het publiek het nodige spektakel op. De hindernissen worden prachtig aangekleed.

 

Dit jaar wordt het marathontraject verreden in de omgeving van Hollum. De hindernissen zijn te vinden aan de westkant van het dorp, onder meer bij de molen, in de buurt van de vuurtoren en op het Zuid-West, het strand waar de reddingboot altijd te water wordt gelaten.

De wedstrijd wordt verreden in vijf verschillende klassen: enkelspan pony/paard, dubbelspan pony’s/paarden en langspannen.

Op zondag wordt een wedstrijd georganiseerd voor de jeugd. Zij kunnen met hun aanspanning of onder het zadel door de hindernissen crossen. Ook voor hen gelden de wedstrijdregels waaraan een samengestelde menwedstrijd moet voldoen alhoewel ze soepeler gehandhaafd worden.

Vrijdag 19 augustus 14.00 uur:      Dressuur en vaardigheid. Locatie manege “de Seelôn”

Zaterdag 20 augustus 10.00 uur:   Start marathontraject A. Locatie Trapweg Hollum.

Vanaf ongeveer 11.30 uur start hindernistraject te Hollum. Locatie J. Jacobsweg.

Om 19.30 uur prijsuitreiking. Locatie manege “de Seelôn”.

Zondag 21 augustus 14.00 uur:     Start hindernissen voor de jeugd

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *