Amelander gymnasten ontmoeten topturnsters

HEERENVEEN – Afgelopen maandag hadden juf Martine van Turn Sport Ameland en juf Brenda van SVKV Ferwert voor alle leden een uitje georganiseerd naar de turnhal in Heerenveen.

Twee uur lang konden de meisjes en de jongen turnen in de hal, waar ook de hele selectie van Noord Nederland traint, zoals Epke Zonderland en andere bekende turners en tunrsters. Het toeval wilde dat op het moment dat de Amelander gymnasten er waren, ook de zusjes Sanne en Lieke Wevers druk aan het trainen waren.

Beide meisjes Wevers vertegenwoordigen de Nederlandse damesselectie tijdens de Olympische Spelen in Rio in augustus dit jaar. Afgelopen jaar werd Sanne Wevers nog tweede op de balk tijdens het WK in Glasgow. Lieke had zich tijdens ditzelfde WK voor twee finales geplaatst: all-round en voor de vloer.

Het was een geweldige belevenis om deze meisjes in het echt te mogen ontmoeten. Juf Martine vroeg daarom direct of de eilanders met de tweeling op de foto mochten en de Amelanders wensten hun heel veel succes bij de trainingen en Olympische Spelen. Sanne en Lieke Wevers zijn verzekerd van een nieuwe schare Ameland fans die in augustus vast en zeker de verrichtingen van de topturnsters gaan volgen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *