Amelander (31) opgepakt in onderzoek naar incidenten tijdens Sunneklaas

Donderdag is een 31-jarige man van Ameland aangehouden. Dit in verband met vermoedelijke betrokkenheid bij incidenten die plaatsvonden op 5 december. Tijdens deze incidenten werden medewerkers van de omroep PowNed op het eiland belaagd.

Het strafrechtelijk onderzoek is nog gaande en wordt zorgvuldig uitgevoerd, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Onderzoek wordt ook gedaan naar zowel de auto van de verdachte als de auto van de medewerkers van PowNed.

Het OM sluit nieuwe aanhoudingen niet uit en benadrukt de waarde van het protocol Persveilig, dat gericht is op het beschermen van journalisten tegen geweld en agressie.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 774

Eén reactie

  1. Heel goed van de Politie. Op Ameland is de Nederlandse wetgeving gewoon van kracht. Een eerdere reactie van mij op deze site is zomaar verwijderd alsof ik geen vrijheid van meningsuiting heb! Heel jammer! Het belangrijkste is dat ik me zorgen maak om de veiligheid van jonge vrouwen tijdens het Sunneklaas-feest. En mysterie trekt altijd mensen aan en mij dus ook – ik maak me nu nog meer zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *