Ameland wordt weer Gameland

LEEUWARDEN – Een van de programmaonderdelen van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 is Gameland, dat zich op Ameland afspeelt.

Ameland is vijf dagen lang het trefpunt voor creatieve mensen uit de game-industrie. Deze vijf dagen komen professionals bijeen op het evenement Gameland. Ze houden zich bezig met serious gaming die over mienskip-onderwerpen gaan. Simultaan buigen game-professionals in Malta, Götland en Zuid-Afrika zich over dezelfde onderwerpen en zal er vanuit deze internationale locaties uitwisseling van kennis plaatsvinden. 

Meer dan vijftien Europese universiteiten gaan de samenwerking aan om op dit evenement nieuwe games te ontwikkelen. Games die bijvoorbeeld problemen in de maatschappij aankaarten. De wisselwerking binnen de creatieve industrie en de andere sectoren wordt hierbij ook gevierd.

⇒ meer over Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *