Ameland wint Waddentoernooi

HOLLUM – Ameland heeft het 38ste Waddentoernooi gewonnen. Aan het begin van de avond maakte buurtsportcoach van Ameland, Esther Renes, de uitslag bekend op het terras van De Griffel in Hollum. De Waddenbokaal, door vorige winnaar Texel meegenomen naar Ameland, blijft op het organiserende eiland. Volgend jaar gaat de bokaal mee naar Schiermonnikoog voor het 39ste Waddentoernooi.

De vijf eilanden streden in de sporten badminton, volleybal, golf, klaverjassen, hardlopen, darts en biljarten. De sporten voetbal, tennis en surfen werden geschrapt. Voor de laatste twee waren te weinig deelnemers en wat voetballen betreft kwam het weekend niet zo goed uit. De competitie is nog niet afgelopen en de voetballers kregen geen dispensatie van de KNVB, vertelde Renes. Er deden zo'n 250 sporters mee aan het Waddentoernooi.

Ameland werd eerste, Texel tweede, Terschelling derde, Schiermonnikoog vierde en Vlieland vijfde. De volledige uitslag staat hieronder.

In De Griffel is nog een barbecue voor de deelnemers en vanaf 22:00 uur speelt accordeonist Daniël Metz met Gang is Alles! op het afsluitende feest, ook in De Griffel.

het programma van de Waddentoernooi staat in de agenda

bekijk hier Startpagina Waddeneilanden

lees hier welke eilanden in de loop der jaren wonnen

 

Waddentoernooi 2019
  Badminton Volleybal Hardlopen Darts Biljarten Golf Klaverjassen Totaal
Schiermonnikoog 2 + – 4 6 2 4 18
Ameland 4 4 + 6 2 8 8 8 6 46
Terschelling 6 8 + 2 4 2 2 6 2 32
Vlieland 8 6 14
Texel 2 6 + 4 6 10 4 4 36

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *