Ameland weer voor ALS

NES – Ameland heeft weer een actie voor ALS. In november 2019 was de eerste Ameland voor ALS, tijdens de Bereloop op Terschelling. De actie was toen gestart om onderzoek te steunen naar de ziekte ALS. "De ziekte waar onze lieve vriendin Eeke aan leed zou in november 2020 een einde krijgen door het lopen van de marathon der marathons in Athene. Dit mocht niet gebeuren doordat corona uitbrak. We zijn wel steeds doorgegaan met mini acties en de verkoop van de T-shirts," zegt Heleen van Meurs van de organisatie.

In november 2022 kan het eindelijk gebeuren. "We gaan met vijf lopers en één fan naar Athene om daar op zaterdag de 12de de marathon der marathons te beleven.

Jammer genoeg mag Eeke dit niet meer beleven maar ter nagedachtenis aan deze prachtige, krachtige vrouw gaan wij hem wel nog voor haar lopen." Eeke Maters overleed in oktober.

Ameland voor ALS is te steunen met een donatie. "Dat zouden we super vinden," zegt Heleen van Meurs.

Storten op rekening nummer

  • NL37 INGB 0001191872
  • ten name van C.H. van Meurs
  • onder vermelding graag Ameland voor ALS

"We zullen zondag 20 November bekend maken hoeveel er is gedoneerd en het daarna overmaken naar TricALS, het onderzoekscentrum waar Eeke graag aan doneerde! Bij voorbaat hartelijke dank voor jullie steun!"

Marathon

De marathonlopers zijn Sip Boelens, Jan en Annet Kienstra en Rene en Diana Metz. Heleen van Meurs zit in de Acropolis bij de finish.

De 42.5 km gaat van de stad Marathon naar Athene waar hij eindigt in het Panathenaic stadion. In Athene zijn dan de Amelander vlaggetjes te zien, die Heleen bij zich heeft.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *