Ameland Wandelgemeente van het Jaar? FF stemme!

UTRECHT – De gemeente Ameland is samen met Castricum en Valkenswaard genomineerd voor de titel de 'Wandelgemeente van het Jaar 2016'. Deze gemeenten zijn bijzonder wandelvriendelijke. De jaarlijkse verkiezing is van wandelkrant ‘te voet’.

Ameland werd via voorronden uit de tientallen Nederlandse gemeenten gekozen. De drie genomineerde gemeenten bieden mooie paden en fijne wandelingen voor wandelaars. Verslaggevers van ‘te voet’ hebben de gemeenten getest door zelf een aantal wandelingen te doen. Op Ameland gingen ze over het Hagedoornveld en door het Kwekerijbos. Onderweg beoordeelden ze de paden op verschillende criteria. Zijn er bankjes onderweg waar je even kunt rusten, is er horeca waar je even een kopje koffie kunt scoren en kunt plassen, is het pad geschikt voor honden, is het landschap afwisselend, is het veilig voor de wandelaars, kun je er met openbaar vervoer komen en als je met de fiets of auto komt is er dan parkeergelegenheid en is er informatie beschikbaar.

De beoordelingen van de genomineerden verschijnen in de eerstkomende editie van wandelkrant ‘te voet’. Iedereen kan tot en met 15 april op www.wandelkrant.nl stemmen voor de favoriete wandelgemeente. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2016.

Onderaan deze pagina zit een knop waar je kunt kiezen uit Ameland, Castricum of Valkenswaard.

Een wandelliefhebber op het eiland: "Wij van Ameland adviseren Ameland."

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *