Ameland verwelkomt 600 mountainbikers

NES – Op zaterdag 5 en zondag 6 maart organiseert Stichting Sportpromotie Ameland de tweede MTB Ameland. Het is een avontuurlijk Mountainbike evenement met een spectaculaire proloog op zaterdagmiddag vanaf recreatiepark Boomhiemke in Hollum en een toertocht op zondag over 15, 30 of 60 km.

De proloog, waar 200 rijders voor hebben ingeschreven, is een tijdrit over 6 km door het duingebied te noorden van Hollum met veel hoogteverschillen en technische passages. Voor supporters en andere toeschouwers is dit de kans om MTB-ers van dichtbij aan het werk te zien.

De toertocht op zondag voert door de prachtig natuur op Ameland tussen Oerd en Vuurtoren waarbij de routes door gebieden gaan die speciaal voor het evenement door de verschillende terreinbeheerders zijn opengesteld. Voor de toertocht kan zowel in Hollum als in Nes worden gestart.

De proloog start op 5 maart vanaf 15.15 uur bij Vakantiepark Boomhiemke.

Start van de 15 km/30 km/60 km op 6 maart is om 11.00 uur vanaf Sporthal Nes of Vakantiepark Boomhiemke.

Kijk voor alle verdere informatie, locaties en routes op website die te vinden is via de banner van MTB Ameland op de Links-pagina in de bannerladder of onderaan deze pagina.

 

>>> MTB 2010 staat ook in het boek 'Ameland in 2010'

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *