Ameland sinds zondag op 35

DEN HAAG – Ameland heeft op zondag 25 oktober 14:00 uur haar 35ste positieve coronatest geregistreerd, twee meer dan zaterdag. Tussen zondag en maandag 26 oktober 14:00 uur zijn er geen besmettingen bij gekomen. Die 35 is de optelsom van de geregistreerde besmettingen van inwoners van Ameland. Het aantal besmette gasten zit er niet in verwerkt. Ameland is nog steeds grijs als het gaat om eilanders die zijn opgenomen in het ziekenhuis: het is, met Vlieland, Achtkarspelen en Loppersum, een van de vier gemeenten in Nederland die nog nul mensen met corona in het ziekenhuis hebben zien belanden. 

⇒ Bekijk in de Corona Locator Nederland naar details van de besmettingen op Ameland.

Ameland kleurt donkeroranjerood op de RIVM-kaart die het aantal besmetting met COVID-19 aangeeft. 

Het risiconiveau in de provincie Fryslân wordt 'ernstig' genoemd. Texel telt sinds 25 oktober 72 besmettingen, drie meer dan zaterdag, Vlieland staat zondag net als zaterdag op 16, Terschelling heeft zondag een meer dan zaterdag en staat op 56, Ameland 35 en Schiermonnikoog staat net als zaterdag op 25 oktober nog steeds op 2. 

Dossier Corona

⇒ lees hier over de gedeeltelijke lockdown en de maatregelen

bekijk hier de kaart van de RIVM

bekijk hier het Corona Dashboard

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *