Ameland langzaamaan voller

NES – Ameland wordt langzaamaan voller. De terrassen zijn nog gesloten, maar er komen honderden gasten naar het eiland om een weekend of weekje vakantie te vieren. Tijdens de overtocht houdt het merendeel zich aan de oproep om in de auto te blijven zitten, maar niet iedereen. Ook laten ouders veel te vaak hun kroost over de boot rennen. Nog steeds geldt dat als je reist met de auto, je tijdens de overtocht in de auto blijft zitten. Ook geldt overal de anderhalve meter regel en is clusteren in groepen uit den boze. Het buffet aan boord is nog steeds, vanwege de coronamaatregelen, gesloten.

Wagenborg Passagiersdiensten vaart zeker tot 1 juni 2020 volgens een basisdienstregeling. De sneldiensten en watertaxi's van en naar Ameland en Schiermonnikoog blijven uit de vaart.

Varen volgens een basisdienstregeling, betekent dat er dagelijks minder afvaarten zijn tussen Ameland en het vasteland. Op maandag tot en met zaterdag vaart er vier keer een boot heen en weer, in het weekend en op feestdagen twee keer. Ook is het maximale aantal passagiers aan boord teruggebracht tot een derde van de normale capaciteit. Per vaart kunnen er 400 personen mee met de boot. 

Om deze maatregelen goed uit te kunnen voeren, is het voorlopig niet mogelijk om online reserveringen te maken en tickets te bestellen. Het actuele afvaartenoverzicht op de website van WPD is daarom ook offline gezet. Passagierstickets voor de veerdienst zijn alleen in de terminal te kopen.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *