RSS
Zoeken

Ameland krijgt eigen sportbusjes

Geplaatst op: 02 oktober 2019 - Categorie: Sport & Evenement

NES - Elk jaar besteden de Amelander sportverenigingen veel geld aan de vervoerskosten aan de wal. Voor uitwedstrijden, trainingen of bijvoorbeeld incidentele schaatsdagen zijn zij vaak afhankelijk van gehuurde personenbusjes of auto’s.

Stichting Sport Promotie Ameland (SPA) heeft het initiatief genomen om deze vervoerskosten te verminderen en schaft hiervoor vier negen persoons taxibusjes aan. Deze busjes krijgen een vaste parkeerplaats op de pier van Holwerd en zullen tegen kostendekkende vergoedingen verhuurd gaan worden aan de sportclubs.

SPA heeft een subsidie gekregen uit het Iepen Mienskipsfûns en van de gemeente Ameland. Wagenborg Passagiersdiensten verzorgt het onderhoud en stelt gereserveerde parkeerplaatsen ter beschikking. Autobedrijf Bourguignon participeert ook in dit project.

Geel-Wit en SC Amelandia zijn de ‘grootverbruikers’ als het om taxibusjes gaat. Deze clubs krijgen gedurende het voetbalseizoen alle weekeinden de beschikking over de vier SPA busjes. Door de week, en buiten het voetbalseizoen ook de weekenden, zijn de busjes beschikbaar voor andere sportclubs. We gaan werken met een systeem van registratie en reservering. Op de SPA website, sportpromotie-ameland.nl vindt u informatie over o.a. de beschikbaarheid.

Vanaf 12 oktober zijn de eerste busjes beschikbaar.

We hopen met de busjes van SPA Vervoer een bijdrage te leveren om het sporten op Ameland betaalbaar en nóg aantrekkelijker te maken!

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?