Ameland kreeg verkeerscontrole

NES – Op woensdag en donderdag 4 en 5 maart hield de politie verkeerscontrole op Ameland. Donkere autootjes stonden onder meer verscholen in de buurt van de BP-plas en bij het Westerpad. Er werd gepeild wie te hard reed en bekeken wie zijn gordel niet om had. Ook werd er gescoord met bellen tijdens het rijden.

In totaal werden er 14 bekeuringen uitgedeeld. Vijf keer werd er gereden met de mobiele telefoon in de hand, één automobilist reed met een aanhanger zonder kentekenplaat en eentje kreeg een prent voor het niet dragen van de autogordel. De overige overtreders reden te hard en sommigen reden veel te hard. De ene overschreed de toegestane 80 kilometer per uur met 30 km, twee chauffeurs reden 32 km te snel, eentje reed plus 34, eentje plus 37. Eén snelheidsduivel had 43 kilometers teveel op zijn kilometerteller staan en de hoofdprijs ging naar een automobilist die 131 km reed waar 80 mocht. De overschrijdingen zijn na correctie. De coureur die 51 km te snel reed mocht meteen het rijbewijs inleveren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *