Ameland kleurt donkerrood

DEN HAAG – Ameland kleurt donkerrood op de RIVM-kaart die het aantal besmetting met COVID-19 aangeeft. Bij de RIVM staat de teller voor het eiland op 17 (stand 13 oktober). GGD Fryslân schrijft inmiddels 21 positief geteste eilanders op de kaart; stand van 14 oktober 14:00 uur. Sinds maandag 12 oktober is er één positieve testuitslag bijgekomen.

– nabericht – sinds 15 oktober 14:00 is de stand 22 – 

Het risiconiveau in de provincie Fryslân is van 'zorglijk' naar 'ernstig' gegaan. Een regio gaat in principe van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’ als er in een week meer dan 150 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn. Of als meer dan 10 procent van de afgenomen testen positief is.

Ook de eilanden Terschelling en Vlieland kleuren donkerrood. Texel is een tint lichter gekleurd en valt in een regio met predikaat' 'zorgelijk'. Schiermonnikoog is nog steeds, als enige gemeente in Nederland, blanco.

Dossier Corona

⇒ lees hier over de gedeeltelijke lockdown en de maatregelen

bekijk hier de kaart van de RIVM

bekijk hier het Corona Dashboard

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *