RSS
Zoeken

‘Ameland kan voorbeeld zijn voor energietransitie’

Geplaatst op: 25 september 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

ASSEN - Ameland kan een voorbeeld zijn op het gebied van energietransitie. Dat zei Martijn Kleverlaan tijdens de themamiddag ‘Op weg naar energieneutraal’ van Smart Energy NL. Martijn Kleverlaan, manager energietransitie bij de NAM, is voorzitter van de projectgroep van Convenant Duurzaam Ameland. Energietransitie moet je samen doen, zo blijkt uit het Amelandse succes.

Martijn Kleverlaan was 12 september in Utrecht een van de sprekers bij kennis- en netwerkgroep Smart Energy NL. In zijn presentatie ‘Op weg naar een zelfvoorzienend eiland’ vertelde hij over de duurzame projecten op Ameland en de betrokkenheid van de samenwerkingspartners van Duurzaam Ameland. Naast de NAM zijn dat de gemeente Ameland, GasTerra, Liander, Eneco, Signify, TNO en Hanzehogeschool Groningen.

Voorbeelden zijn groene lampen in het buitengebied, gedimde verlichting die feller wordt bij beweging, Zonnepark Ameland, hybride warmtepompen en duurzaam openbaar vervoer.

De Amelandse projecten worden steeds groter en steeds meer geïntegreerd. Kenmerkend is bovendien de participatie van burgers en lokale ondernemers. Martijn Kleverlaan: “De belangrijkste les van Ameland is dat je energietransitie samen moet doen. Het eiland kan in veel opzichten model staan voor een groot deel van het Nederlandse vasteland.”
Bron: NAM

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?